projecten buitenverlichting tuinarchitectuur rainforestlighting tuinverlichting regenwoud

Deel 2 uit de serie buitenverlichting volgens Lars Mallant

Een buitenlamp ophangen kan iedereen, net zo goed als dat iedereen een struikje in de tuin kan planten. Maar om een tuin in een ander daglicht te zetten, heb je een specialist nodig. Een professional met kennis en ervaring die precies weet waar hij het over heeft.

Een specialist heb je ten slotte ook nodig als je een tuin laat aanleggen. Is het dan verstandig om een hovenier de tuinverlichting te laten doen? Nee, dat is net zo onverstandig als een lichtspecialist in te schakelen voor het aanleggen van de tuin. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen specialisme.

Het gevoel van binnen vertalen naar buiten

Waar het bij buitenverlichting om draait is dat je de woonbeleving van binnen naar buiten vertaalt. Dat betekent dat je van tevoren bepaalt wat het eindresultaat moet worden.

Daarom starten wij altijd met een lichtdemonstratie. We bouwen gedurende de avond van de demonstratie een lichtopstelling op. We testen lampen met verschillende lichtopbrengst op diverse plaatsen in de tuin. Ook maken we gebruik van zelfontworpen speciale houders die we in hoogte kunnen verstellen. Tijdens de demonstratie bepalen we welke lampen permanent bevestigd moeten worden en welke lampen verplaatsbaar moeten zijn. Aan het eind van zo’n avond krijgt de klant een goed beeld van het eindresultaat, een unieke Rainforest Lighting tuin.

Wat maakt onze tuinen dan zo bijzonder? Dat is een vraag die ik vaak vooraf krijg. Het antwoord krijgen mensen als ze het eindresultaat van de demonstratie zien. Een tuin die de natuur ook in het donker tot leven laat komen. Het gevoel van een tropisch regenwoud, waarbij het licht speelt met het groen, subtiel, mysterieus en ingetogen.

Sommige van mijn klanten noemen het de creatie van een lichtkunstenaar.