WNF rainforestlighting sponsort Wereldnatuurfonds WNF voor behoud regenwouden

Toen ik jaren geleden in Borneo was en het tropisch regenwoud bezocht, maakte dat diepe indruk op mij. Het rijke plantenleven, al die verschillende dieren, de geluiden om je heen met in de verte de stemmen van Orang-Oetans en natuurlijk het magische licht.

De planten en dieren met hun geluiden heb ik moeten achterlaten, de herinnering aan het licht heb ik gelukkig mee kunnen nemen. Het licht inspireerde me zelfs tot het starten van een bedrijf met de naam Rainforest Lighting.

Het regenwoud als inspiratiebron

Elke tuin in een ander daglicht zetten en dit doen op een zo’n natuurlijk mogelijke manier. Op zo’n manier dat je jezelf in een regenwoud waant. Lichte partijen die afgewisseld worden door donkere partijen, waardoor er mooie contrasten ontstaan. Licht dat ervoor zorgt dat je als je door de tuin loopt van de ene in de andere verbazing valt en je de tuin gaat ervaren als een levend kunstwerk dat mee verandert met de seizoenen.

Meer is minder

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het begint met weglaten. Met zo min mogelijk lampen het wow-effect realiseren, zorgen dat de overgang van buiten naar binnen harmonisch is zodat huis en tuin één beleving worden. Het houdt ook in dat je gaat voor 230 Volt omdat je zo op elke plek in de tuin de beschikking hebt over vol vermogen en je niets aan het toeval overlaat.

Betrouwbaar en duurzaam

Zwakstroom is weliswaar veel goedkoper, maar geeft ook witter licht, is minder duurzaam en biedt veel minder armatuurkeuze. Geen wow-effect dus en daarom niet geschikt voor mijn creaties. En nu ik het toch over betrouwbaarheid en duurzaamheid heb, ik werk uitsluitend met ledverlichting van toonaangevende Europese fabrikanten. Niet alleen omdat zij in de meeste gevallen twee tot vijf jaar garantie geven, maar ook omdat hun onderdelen minimaal 10 jaar verkrijgbaar zijn. Zo weet ik zeker dat onze klanten elke avond opnieuw genieten van hun tuin. Het rijke plantenleven, al die verschillende dieren, de geluiden om je heen en natuurlijk het magische licht van Rainforest Lighting. Meer weten? Klik hier.