WNF rainforestlighting doneert aan Wereldnatuurfonds WNF voor behoud regenwouden

Hoe duurzaam is de tuinverlichting van Rainforest Lighting?

De inspiratie voor Rainforest Lighting is het oerwoud van Sumatra geweest. Het is tevens de inspiratie voor onze naam en de wijze waarop wij uw tuin in een ander daglicht zetten. Wij proberen het natuurlijke licht in uw tuin na te bootsen, net zoals dat in het oerwoud het geval is. We werken in de natuur, we houden van de natuur. Dat is ook de reden dat we het Wereld Natuur Fonds jaarlijks ondersteunen om het oerwoud op dit bijzondere eiland in stand te houden.

Een duurzame oplossing is altijd ons uitgangspunt geweest

Sinds onze oprichting zijn we altijd bezig geweest om voor onze klanten duurzame oplossingen te bedenken. En aan een concept met een lange houdbaarheidsdatum, kun je geen concessies doen. Dus liever een lamp die iets duurder is, die veel langer meegaat en minder stroom verbruikt, dan een lamp die in de offerte goedkoper is. Deze schijnbaar goedkopere B-merk lampen geven na 1-3 jaar problemen, vaak wanneer de garantieperiode voorbij is. Onderdelen kunnen nooit vervangen worden, dus dan moet er een nieuwe lamp gekocht worden. Het past niet binnen onze filosofie om zoveel mogelijk lichtpunten aan te leggen. Bij Rainforest Lighting gaan we uit van het principe less is more. We verkopen geen lampen, we verkopen sfeer. En als we het wow-effect met tien lampen kunnen realiseren, dan doen we dat.

Het begint met duurzaam produceren

Wij werken intensief samen met toonaangevende Europese merken die ook nog eens duurzaam produceren, wat betekent dat zij zich houden aan de Europese wetten en normen. Producenten die garanderen dat onderdelen van hun producten minimaal tien jaar naleverbaar zijn. Hierdoor heeft u de zekerheid dat wanneer een lamp of armatuur ooit beschadigd raakt door tuinonderhoud, een vallende tak of door een tuinbewoner, de onderdelen hiervan eenvoudig vervangen kunnen worden. Rainforest Lighting heeft een dusdanig goede relatie met onze Europese topmerken, dat ook na de garantieperiode er altijd een oplossing wordt gevonden om zo efficient mogelijk een eventueel probleem met hun product op te lossen.

Duurzaamheid begint met een doordacht lichtplan

Bij het bepalen van de beste lichtoplossing houden we rekening met een groot aantal factoren. Denk aan het type huis, de oppervlakte van het perceel, de stijl waarmee alles is ingericht. Omdat wij intensief samenwerken met toonaangevende hoveniers en tuinarchitecten, kunnen wij heel goed inschatten waar wel en waar geen grondkabels aangelegd kunnen worden. Dit is belangrijk in verband met het voorkomen van schade door tuinonderhoud. Als we het specifiek over grondkabel hebben, dan maken wij uitsluitend gebruik van hoogwaardige kabel die ook duurzaam geproduceerd is. Kabel die onder alle omstandigheden water en weerbestendig is.

Een duurzame investering in woonplezier

Minder energie, minder onderhoud en minder kans op storingen, dat maakt het aantrekkelijk om te kiezen voor de sfeervolle tuinverlichting van Rainforest Lighting. Maar er zijn meer redenen om voor onze aanpak te kiezen. Onze lichtconcepten vergroten uw woonplezier hele jaar door, 24 uur per dag. Een investering waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Meer weten over onze duurzame tuinverlichting? Wij adviseren u graag.