Uw landgoed in een ander daglicht door Lars Mallant van Rainforest Lighting. Lees in zijn blog hoe hij uw tuin in een ander daglicht zet.

Landgoed in een ander daglicht zetten.

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om de tuinverlichting van een landgoed te komen bekijken. De eigenaar van het landgoed was via de trotse eigenaar van een Rainforest Lighting tuin bij mij terechtgekomen. Op een regenachtige woensdagmiddag ging ik bij hem langs.

 

Als ik het over een landgoed heb, moet u denken aan een perceel van circa 60.000 vierkante meter. Zes hectare grond met daarop een zwembad, vijver en fontein, wat bijgebouwen, een hoofdgebouw, verharde en onverharde paden. En natuurlijk prachtige oude bomen, grote struikpartijen en fraai aangelegde tuinen. Er was zelfs een beeldentuin en een boomgaard.

 

U kunt zich voorstellen dat de omvang van zo’n landgoed het moeilijk maakt om een goed beeld te krijgen. Het helpt mij enorm als er een tuintekening is van de werkelijke situatie. En nog mooier als er een tuinlichtplan is met de aanwezige kabelinfrastructuur. Ik heb natuurlijk de nodige ervaring opgedaan bij tuinen zoals deze, toch kan ik niet zonder lichtplan. En als er geen lichtplan is, is dit dus de eerste stap.

Helaas was er geen lichtplan aanwezig, omdat de tuinverlichting door de jaren heen door meerdere partijen was aangelegd. Het resultaat was een installatie die vaak te kampen had met storingen en waren zelfs delen die helemaal niet meer werkten.

 

De eerste investering die de eigenaar moest doen, was dus een goede tuintekening plus tuinlichtplan van de bestaande situatie laten maken door mij. Op basis van het lichtplan ben ik aan de slag gegaan. Tijdens de inventarisatie bleek dat een deel van de kabels door de jaren heen mede door kabelbeschadigingen zwaar geoxideerd was, waardoor een deel niet meer werkte. Ook waren er veel oude lampen die voor kortsluiting zorgden.

 

Om niets aan het toeval over te laten, ben ik een paar avonden bij de familie langs geweest om lichtdemonstraties te geven, want er moest nieuwe tuinverlichting komen. Deze demonstraties laten goed zien, wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan om ook dit landgoed in een ander daglicht te zetten. Want ook de installatie van de nieuwe tuinverlichting pakken wij dan in een keer goed aan. Meer weten? Bel of mail dan voor een afspraak.