Made in Europe, made by Rainforest Lighting

Made in Europe, made by Rainforest Lighting

Al ruim voor het uitbreken van de coronacrisis in 2017 ben ik uitsluitend gaan werken met Europese merken. Made in Europe. Daar had ik een aantal redenen voor en die wil ik graag met u delen.

Als lichtkunstenaar vind ik het belangrijk om een creatie neer te zetten die duurzaam is. En met duurzaam bedoel ik een tuinverlichtingsconcept dat jaren meegaat. Na twee jaar een deel van de lampen weggooien is en blijft zonde.

Oplossingen van Europese fabrikanten zijn, in tegenstelling tot verlichting die bijvoorbeeld uit China komt, te repareren. Na twee jaar vervangen van een lamp komt bij ons trouwens zelden voor. Wij geven dan ook vijf jaar garantie op bijna alle lampen, armaturen en behuizing.

Voor u als klant betekent dit de maximale zekerheid. Zeker als u ook gebruik maakt van ons onderhoudsplan. Misschien ook iets om rekening mee te houden.

Creatieve vrijheid

Verder werk ik voor de basisstroom in de tuin uitsluitend met 230 volt, wat een aantal voordelen met zich meebrengt. Vanuit creatief oogpunt heb ik zo de meeste keuze wat betreft lampen en ook de zekerheid dat de lichtopbrengst maximaal is. Ook heb ik meer keuze als het gaat om de lichtkleurwarmtes. En vaak is er behoefte aan tuinstopcontacten voor de robotmaaier en voor de kerstverlichting.

Daarnaast overbrug ik met de basis van 230 volt grotere afstanden zonder stroomverlies wat ik zeker nodig heb in grotere tuinen. Uiteindelijk zijn de gebruikte lampen dan vaak een combinatie van 230 volt en zwakstroom. Kleinere en vaak stijlvollere of decoratievere lampen zijn meestal 24v of 48V zwakstroom. Zo realiseer ik met een minimaal aantal lampen het unieke Rainforest Lighting effect. Een magisch verlichte tuin, die de natuur in de avond en nacht tot leven brengt. De ledverlichting die ik gebruik is vanzelfsprekend dimbaar en kan gewoon via een app op de mobiele telefoon geregeld worden.

Minder kans op storingen

Ons klimaat wordt steeds weerbarstiger. De aan een tuinverlichting gestelde eisen worden dus hoger. Bij 230 volt wordt de kabel ingegraven. Hierdoor is de kans op storingen veel kleiner dan bij een kabel die op de grond wordt neergelegd, zoals dit bij 12 volt installaties het geval is. Ook de transformators die bij 12 volt installaties zijn storingsgevoelig.

Elke tuin in een ander daglicht

De lichtoplossingen van Europese fabrikanten geven mij dus de maximale vrijheid om een uniek lichtplan voor mijn klanten te maken. Alleen zo ben je in staat om elke tuin in een ander daglicht te zetten. Made in Europe, made by Rainforest Lighting.