projecten zwembadverlichting buitenverlichting tuinarchitectuur rainforestlighting tuinverlichting regenwoud

Meer thuiswerken dus meer thuis genieten

De laatste weken krijg ik nog vaker aanvragen voor lichtdemonstraties. En als ik dan vraag: ‘Waarom juist nu?’. Dan krijg ik als antwoord: ‘De afgelopen periode heeft mij duidelijk gemaakt hoe belangrijk de tuin voor ons is. Nu we zoveel thuiswerken is het fijn de tuin in te kunnen lopen om even bij te komen van alle Zoom of Teams meetings. Dat geeft mij meteen weer energie. We hebben ook een paar kleine kinderen die lekker buiten kunnen spelen, terwijl wij rustig aan het werk zijn. En omdat meer thuiswerken bij ons bedrijf het nieuwe normaal wordt, blijft de tuin zo belangrijk voor ons gezin, ook in de toekomst. Meer thuiswerken dus meer thuis genieten.

’Dat kan ik me natuurlijk goed voorstellen, maar het is nog geen antwoord op mijn vraag. Als ik dan doorvraag, dan krijg ik het volgende antwoord: ‘De afgelopen maanden hebben we tot laat buiten gezeten en dan ga je fantaseren hoe het zou zijn als de tuin mooi verlicht was. Dan ga je kijken op Pinterest en dan zie je een tuin die zo mooi verlicht is, dat je die ook wel wilt. En zo zijn wij bij Rainforest Lighting terecht gekomen.’ Ook dat kan ik me heel goed voorstellen.

De tuin wordt steeds belangrijker

De lockdown heeft nog eens duidelijk gemaakt waarom een huis met een tuin geen luxe is. Als je immers thuis moet blijven, is het toch beter vertoeven in het groen dan tussen beton van een terras. Steeds meer tuinbezitters kiezen er dan ook voor om hun tuinplezier compleet te maken. Zij maken de thuisbeleving als het ware groter door de tuin bij het huis te betrekken. Zoveel mogelijk buiten wonen, binnen werken en slapen… volgens mij wordt dat de nieuwe trend.

Investeren in buiten

Er zijn tal van mogelijkheden om het tuinplezier te vergroten. Denk aan een veranda, een buitenkeuken, een zwembad, een tuinhuis of tuinverlichting. Van de eerste vier zaken om uw tuinplezier te vergroten heb ik geen verstand, maar als het om tuinverlichting gaat, bent u bij Rainforest Lighting aan het juiste adres.

De Rainforest Lighting tuinen kom je in heel Nederland tegen

We hebben tuinen voor mensen verlicht van Aarlanderveen tot Woerden. Mensen die bewust gekozen hebben voor onze aanpak. Een aanpak die begint met een lichtdemonstratie. Bij het bepalen van de beste lichtoplossing houden we rekening met een groot aantal factoren. Denk aan het type huis, de oppervlakte van het perceel en de stijl waarmee alles is ingericht. Omdat wij intensief samenwerken met toonaangevende hoveniers en tuinarchitecten, kunnen wij heel goed inschatten waar wel en waar geen grondkabels aangelegd kunnen worden. Dit is belangrijk in verband met het voorkomen van schade door tuinonderhoud. Als we het specifiek over grondkabel hebben, dan maken wij uitsluitend gebruik van hoogwaardige kabel die ook duurzaam geproduceerd is. Kabel die onder alle omstandigheden water en weerbestendig is.

Een duurzame investering in woonplezier

Minder energie, minder onderhoud en minder kans op storingen, dat maakt het aantrekkelijk om te kiezen voor de sfeervolle tuinverlichting van Rainforest Lighting. Maar de belangrijkste reden om voor onze aanpak te kiezen, is natuurlijk dat onze lichtconcepten uw woonplezier het hele jaar door vergroten, 24 uur per dag. Een investering waar u jarenlang plezier van zult hebben. Meer weten over onze duurzame tuinverlichting? Wij adviseren u graag.