Rainforest Lighting verzorgt ook de verlichting van tuinen in het buitenland. Op deze foto is bijvoorbeeld een verlicht zwembad te zien.

De afgelopen jaren heb ik in het buitenland al verschillende tuinen in een ander daglicht gezet. Zo hebben Ibiza, Toscane, Côte d’Azur, Curaçao en Bali al tuinen met het unieke Rainforest Lighting effect. Vaak gaat het om tuinen van mensen van wie ik in Nederland ook de tuinverlichting heb verzorgd. De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag of ik ook de verlichting kan verzorgen van de tuin van hun tweede huis ergens in de wereld. En hoe dit dan werkt.

Het werkt heel eenvoudig

Maak met de mobiele telefoon een filmpje van de tuin. Dat mogen ook verschillende films zijn als dit makkelijker is. Het is de bedoeling dat ik na het zien van de films een duidelijk beeld heb van de tuin. Voor de zekerheid kunnen ook nog wat foto’s meegestuurd worden en een plattegrond. Verder wil ik graag het adres weten, hoe groot de tuin is, waar de zon opkomt en ondergaat, of er een beregeningsinstallatie is en of er nog zaken zijn waar ik rekening mee moet houden. Met het adres kunnen wij via Google Earth extra informatie inwinnen, zoals bijvoorbeeld hoe dicht de tuin bij de zee ligt. Op basis van deze input maak ik een lichtplan en een moodboard . Het wordt dan tijd om met elkaar af te spreken. Liefst bij de klant thuis in Nederland, want ik ontmoet graag persoonlijk de klant ook om een goed beeld te krijgen van de smaak, stijl en gewenste sfeer. Bij grotere projecten kom ik daarna persoonlijk naar de buitenlandse locatie. Hierna maken wij een kostenbegroting.

Volgende stappen

Tijdens het gesprek bespreken we het lichtplan, het moodboard en de kosten van de lampen en armaturen. De aanleg verzorg ik in het buitenland niet en dat is ook niet noodzakelijk, omdat de meeste klanten een vaste hovenier hebben en ook vaak al met iemand werken die de elektrische installatie verzorgd.

Meer weten?

Natuurlijk kan ik me voorstellen, dat er na het lezen van dit verhaal nog vragen zijn. Aarzel dan niet om me te bellen of een mail te sturen om af te spreken.