Over ons, over onze visie en onze werkwijze. Hier leest u meer informatie over lichtarchitect Lars Mallant en Rainforest Lighting.

Veel mensen zoeken op internet naar buitenverlichting als ze eigenlijk op zoek zijn naar tuinverlichting. Wij van Rainforest Lighting spreken in ieder geval liever over tuinverlichting dan over buitenverlichting. Bij het zoeken werkt dat natuurlijk verwarrend, eigenlijk helemaal niet. Daarom wil ik graag uitleggen wat de verschillen en wat de overeenkomsten zijn, tussen verlichting voor buiten en verlichting voor de tuin. Of in ieder geval mijn poging als lichtkunstenaar om het zoekprobleem enigszins op te lossen.

Het is geen vraag

Eigenlijk zijn er geen verschillen er zijn alleen overeenkomsten. Buitenverlichting is net zoals tuinverlichting geschikt voor rondom het huis en in de tuin. Ze zijn beiden bestand tegen weer en wind en kunnen tegen een stootje. In ons geval gaat het ook altijd om 230 Volt. De overeenkomsten zijn de afgelopen tijd alleen nog maar groter geworden, omdat de verlichting die het huis verlicht steeds meer moet aansluiten bij de lichtbeleving in de tuin.

Ultieme lichtbeleving

Interior designers waarmee ik samenwerk, streven er zelfs naar om de sfeerverlichting binnen aan te laten sluiten bij de verlichting buiten. En met buiten bedoelen ze dan de gevel, het terras, het zwembad, de paardenstallen, de vijver, de beeldentuin, de boompartij of het prieeltje dat er al honderd jaar staat. De ultieme woonbeleving wordt daarmee eigenlijk de ultieme lichtbeleving.

Elke tuin in een ander daglicht

Als het donker wordt, komen de tuinen van Rainforest Lighting tot leven. Van Aarlanderveen tot Huizen en van Knokke-Heist tot Woerden. In het regenwoud wordt het licht onderin gebroken door bomen, takken en bladeren. Hierdoor wordt het licht verrassend, zacht en schaduwrijk. Dit natuurlijke en sfeervolle licht vertaalt Rainforest Lighting met behulp van duurzaam kunstlicht naar elke tuin.

Verantwoord en duurzaam

Het ultieme woonplezier begint met je zo min mogelijk zorgen te hoeven maken. En dat geldt natuurlijk ook voor tuinplezier. Om ervoor te zorgen dat u het meeste plezier heeft van uw tuin maken wij uitsluitend gebruik van de beste materialen van toonaangevende Europese producenten. Er wordt bovendien alleen gebruik gemaakt van materialen die de natuur zo min mogelijk belasten. En in stijl met onze naam, steunen we ieder jaar minimaal één World Wide Fund Project voor het behoud van regenwouden.

Meer weten over buitenverlichting, tuinverlichting of de ultieme woonbeleving? Ik vertel je er graag alles over.