defecte contactdoos bij tuinverlichting vernieuwen of repareren

Een paar keer per maand worden wij gevraagd om oudere buitenverlichting te repareren die wij niet hebben aangelegd. En als je dan op onderzoek uitgaat, kom je erachter dat het moeilijk is om de exacte oorzaak te vinden van de storing. Het komt voor dat je twee dagen bezig bent voor je die hebt gevonden. Een tijdrovende en dus kostbare klus, terwijl het structurele probleem van de storing niet wordt opgelost. Vaak blijkt de bekabeling namelijk niet goed is of dat deze verkeerd is aangelegd. Het komt ook nog wel eens voor dat er schade is ontstaan door het tuinonderhoud. Soms komt het door graafwerk ten behoeve van veranderingen of bouwwerkzaamheden in de tuin. Naast verouderde bekabeling, zie je ook in toenemende mate dat armaturen niet meer waterdicht zijn. Of dat er teveel vocht zit in halogeen tuinverlichting die er bij het vervangen van het halogeenlampje is ingekomen. Bovendien komen we regelmatig in tuinen waar enkele jaren geleden nieuwe grondkabel is aangelegd. Kabel die daarna niet meer gebruikt is. De kabeluiteinden zijn dan niet meer waterdicht en dan is de kabelpantsering volledig gecorrodeerd van binnen.

Ons advies

Repareren is vaak niet de beste oplossing. Het is kostbaar en de praktijk laat zien dat het in de meeste gevallen niet betrouwbaar is. Na de reparatie dient binnen een paar maanden de volgende reparatie zich alweer aan. Misschien komt u dat bekend voor. Kortom, het is dus meestal aantrekkelijker om nieuwe tuinverlichting aan te laten leggen.

Less is more

Bij Rainforest Lighting gaan we uit van het principe less is more. We verkopen geen lampen, we verkopen sfeer. En als we het wow-effect met tien lampen kunnen realiseren, dan doen we dat met tien lampen en niet met 15 laat staan met 20.

Dit komt omdat we ons laten inspireren door het licht in het tropisch regenwoud. Je moet de goede plaatsen in een tuin kiezen met de juiste lampen om het mooiste effect te realiseren. En omdat we vandaag de dag de keuze hebben uit honderden verschillende lampen is dat ook heel goed mogelijk. Uiteraard zijn het niet alleen de lampen, maar gaat het ook om ervaring, creativiteit en smaak.

Vernieuwen levert extra voordelen op

Kiezen voor nieuwe tuinverlichting van Rainforest Lighting zorgt voor meer sfeer in uw tuin, minder storingen en lagere onderhoudskosten. Vernieuwen levert bovendien nog een aantal andere voordelen op. Die voordelen zijn: minder energieverbruik door LED-verlichting, bekabeling die beter tegen vocht bestendig is en minder kans op storingen omdat we bij de aanleg altijd rekening houden met het tuinonderhoud. Tevens krijgt u na de installatie het lichtplan inclusief daarop aangegeven waar de nieuwe grondkabel ligt. Bovendien werken we uitsluitend met Europese topproducenten die garanderen dat hun producten nog zeker tien jaar leverbaar zijn en uiteraard krijgt u garantie.

Problemen met uw tuinverlichting of uw tuin in een ander daglicht? Wij adviseren u graag.