Exclusieve buitenverlichting tuinverlichting rainforest

Unieke tuinverlichting begint bij de gevel.

Mensen zien vaak een van mijn creaties in een magazine of op social media. Als ze dan contact met me opnemen, maak ik om te beginnen een afspraak om een rondje door de tuin te maken.

Dat rondje dient ervoor om gevoel bij de tuin te krijgen. Wat zijn de bijzondere kenmerken, wat zijn de ideale zichtlijnen, waar staan de bomen en struiken die elke tuin een uniek karakter geven. Op basis van dat rondje kan ik globaal aangeven hoeveel lampen ik nodig heb om het Rainforest Lighting effect te realiseren. Om niets aan het toeval over te laten, stel ik ook voor om een lichtdemonstratie te geven. Zo’n demonstratie geeft een goede indruk van wat iemand kan verwachten. Het wow-effect.

Wat mij trouwens iedere keer weer opvalt is dat de meeste mensen denken dat de perfect verlichte tuin in de tuin zelf begint. Een misverstand. De perfecte tuinverlichting begint aan de buitengevel.

Hangen hier niet-dimbare lampen die te veel licht geven, dan gaat dit ten koste van de sfeer verderop. Het is wel logisch dat de gevelverlichting vaak dominant aanwezig is, omdat die ervoor zorgt dat de tuin in de avond niet aardedonker is.

Bij een demonstratie neem ik dus ook vrijwel altijd de gevelverlichting mee. Gewoon om te laten zien dat functionele verlichting tegelijkertijd sfeervol kan zijn. Door bovendien de gevelverlichting bij de tuinverlichting te betrekken, gebeurt nog iets anders. In de avond gaat de sfeer van binnen op een natuurlijke manier over naar buiten en zo ontstaat een totale woonbeleving.

Misschien wilt u na het lezen van dit blog, graag meer weten over het realiseren van de totale woonbeleving. Stuur mij dan een mail met uw vraag of bel me voor een afspraak.