Rainforest Lighting Jaarlijkse Review

Waarom een jaarlijkse review

Elke tuin is volgens lichtkunstenaar Lars Mallant van Rainforest Lighting een levend kunstwerk. De natuur is het linnen en het licht de verf. Dit is zijn visie op tuinverlichting. Wij doen er uiteraard alles aan om het unieke Rainforest Lighting effect te realiseren, om het wow-effect te bereiken. Zo ontstaan unieke creaties waarmee iedere tuin in een ander daglicht wordt gezet.

Wij adviseren één of twee keer jaar een review van de buitenverlichtingsinstallatie. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw tuin, denk aan: afmeting, aantal lampen, begroeiing en eventueel oprit, bijgebouwen, vijver of zwembad. Met zo’n jaarlijkse review van de verlichting weet u zich altijd verzekerd van het oogverblindende effect.

Wat houdt een jaarlijkse review in

Activiteiten overdag

 • Reinigen van de lampen
  Lamp en glas maken wij schoon, zodat deze weer maximaal licht geven.
 • Vrijmaken van de lampen
  Zand/gras/takken/begroeiing verwijderen we zoveel mogelijk. Hierdoor kan elke lamp weer maximaal schijnen. Indien nodig schakelen wij de onderhoudshovenier in om grote takken en bladerhoeveelheden weg te snoeien. Kleine werkzaamheden voeren wij zelf uit.
 • Visuele controle van de lampen
  Lampen controleren wij op schade, glasbreuk en vocht. Bij een geconstateerd issue wordt vervolgactie ondernomen. Dit doen we eventueel in samenwerking met uw installateur.
 • Instellen en vastzetten van de lampen
  Elke lamp controleren wij op de juiste positie. Ook controleren wij of de lampen goed vaststaan. Verder wordt gekeken of de afdichtingsschroeven goed vastzitten.
 • Controle op goede werking
  Er wordt getest of alle lampen naar behoren werken. Dat ze bijvoorbeeld niet knipperen of maar half licht geven. Wij nemen vervolgactie indien een lamp kapot is of niet goed werkt. We plannen dan vervanging of reparatie in.
 • Afstemming tuinonderhoud op tuinlampen
  Indien u een onderhoudshovenier heeft, lopen we een rondje door de tuin om aanwijzingen te geven. Denk aan onderhoud begroeiing rondom tuinlampen.
 • Klantrapportage van (half)jaarlijkse onderhoud
  Wij koppelen onze bevindingen en vervolgacties kort en bondig aan u terug.

Na uitvoering van de bovenstaande jaarlijkse review activiteiten overdag bepalen wij of het nodig is om ook een avond review in te plannen. Dit kan zijn wanneer er bijvoorbeeld bomen of struiken zijn verdwenen of dat de tuin is aangepast. Lars Mallant loopt dan in het donker samen met u een rondje door de tuin om te bepalen wat er moet worden aangepast. Bepaalde lichtafstellingen en kleine aanpassingen voert hij direct uit. De rest van de werkzaamheden en eventuele uitbreidingen of aanpassingen worden dan ingepland.

Kiezen voor zekerheid

De avondreview wordt uiteraard uitgevoerd door lichtkunstenaar Lars Mallant. Het onderhoud overdag wordt verzorgd door professionals waarmee Rainforest Lighting al jaren samenwerkt. In de meeste gevallen zijn het dezelfde mensen die betrokken zijn geweest bij de lichtdemonstratie en de aanleg van de verlichting in uw tuin. We laten niet graag iets aan het toeval over en dat geldt dus ook als het gaat om dit soort zaken.

Verlengde garantieperiode naar 5 jaar

Als u van deze jaarlijkse review gebruik maakt, profiteert u van verlengde fabrieksgarantie. In plaats van standaard twee of drie jaar, krijgt u dan van ons vijf jaar garantie. Deze garantie is op bijna al onze oplossingen van toepassing. Gaat een lamp of armatuur door normale slijtage binnen die garantieperiode stuk, dan brengen we het product of de reparatie niet in rekening. Gaat het na de garantieperiode stuk, dan komen we altijd tot een goede oplossing. Onze arbeidskosten vallen niet onder de garantie.

Maak een afspraak

Als u wilt weten wat wij voor u en uw tuin kunnen betekenen, maak dan hier een afspraak. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd zelf bellen.