Sfeerverlichting

Sfeerverlichting geeft elke tuin in de avond een extra dimensie. Lichtkunstenaar Lars Mallant legt in het kort uit welke verlichting hij allemaal gebruikt om het unieke Rainforest Lighting effect in een tuin te verkrijgen.

Lantaarns

Lantaarns zijn niet alleen functioneel, ze voegen ook iets toe aan de tuinbeleving. Zo zijn er traditionele en charmante armaturen die elegantie en stijl toevoegen aan een klassiek huis en moderne lantaarns die gebruikt worden bij hedendaagse huizen. Hij gebruikt lantaarns meestal bij de toegang of langs de paden om een ​​warm welkom te creëren.

Wandverlichting

Wandverlichting vormt de verbinding tussen binnen en buiten. Om de mooiste overgang te krijgen, maakt hij gebruik van opbouw wandarmaturen om met name huis, garage, schuur, schutting of bijgebouw zowel functioneel als sfeervol te verlichten.

Staanders

Om extra diepte en dimensie te realiseren maakt hij gebruik van staanders.

Deze verlichting gebruikt hij vaak voor paden, parkeerplaatsen, terras, garagepad of oprijlaan. Sfeerverlichting die zowel functioneel als subtiel is.

Decoratieve verlichting

Decoratieve verlichting zorgt voor extra sfeer. Zo maakt hij gebruik van decoratieve verlichting voor op het terras, bij het zwembad of van lampen die bijvoorbeeld in bomen gehangen kunnen worden. De verlichting wordt gebruikt om een gezellige, aangename sfeer te creëren

Accentverlichting

Met richtspots wordt het mogelijk om accenten te leggen. Denk aan oude bomen, beelden of architectonische details. Lars Mallant zet richtbare spots in om accenten te leggen en/of om een mooi contrast te creëren.

Grondspots

Grondspots vormen vaak de basis voor elk lichtplan dat door Lars Mallant gemaakt wordt. Hij gebruikt grondspots voor het uitlichten van bomen, struiken of bloembedden.

Slimme verlichting

Verlichting die je op je mobiele telefoon kunt bedienen. Lars Mallant kan alles vertellen over de mogelijkheden en een oplossing bedenken die voldoet aan de wensen en verwachtingen.

Warm licht

Als lichtarchitect kiest hij voor lampen van topfabrikanten omdat deze lampen een warme lichtkleur hebben. Je moet dan denken aan geelachtig of warm wit. Dit betekent ook dat hij vaak werkt met sfeerverlichting op basis van 230 Volt in combinatie met 24 en 48 Volt. Zo ontstaan lichtconcepten die onmiskenbaar de Rainforest Lighting signatuur hebben.

Veilige verlichting

Uiteraard is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de tuinverlichting veilig is. Dat begint met de installatie en de juiste keuze van lampen en armaturen. Als lichtkunstenaar werkt hij intensief samen met ervaren professionals op het gebied van installatie en maakt uitsluitend gebruik van materialen die voldoen aan de hoogste eisen.

Producten van Europese A-merken

Producten van Rainforest Lighting zijn hoogwaardig en goed voor een lange levensduur. Daarnaast combineren ze betrouwbaarheid met een zeer laag energieverbruik.

De voordelen van LED armaturen zijn:

  • Zeer lange levensduur
  • Onderhoudsvrij
  • Energiebesparend
  • Minder belastend voor het milieu

Maximale zekerheid

Op de sfeerverlichting van onze Europese A-merken geven wij 5 jaar garantie. Zoals u zult begrijpen geldt de garantie alleen als wij jaarlijks een check-up doen en er volgens onze voorschriften geïnstalleerd wordt. Als u dus niets aan het toeval wilt overlaten, adviseren wij u om de installatie door onze specialisten te laten verzorgen.

Nazorg & onderhoud

Na oplevering van elk lichtproject bieden wij de mogelijkheid van een jaarlijkse review. De tuinverlichting wordt dan in totaliteit door ons gecontroleerd. Wij informeren u daar graag verder over. Stuur een mail als u meer wilt weten.

Sfeerverlichting geeft elke tuin in de avond extra allure. Dit is een mooi voorbeeld van hoe dit werkt. We zien een tuin die magisch verlicht wordt. Het effect van een tropisch regenwoud, maar dan gewoon in een tuin in Nederland. Het werk van lichtkunstenaar Lars Mallant.