Tuinverlichting en buitenverlichting

Elke tuin in een ander daglicht

Veel tuinen zijn overdag een lust voor het oog. Bloemen en planten komen tot leven. En zorgen ervoor dat je elke minuut van het uitzicht geniet. ’s Avonds wordt het anders. Dan slokt de duisternis de wereld van moeder natuur op.

Met dat inzicht bedachten we een uniek concept. En combineren functionaliteit en veiligheid met sfeer en uitstraling. Binnen onze visie is dat de enige manier om meerwaarde te creëren aan uw directe leefomgeving. Namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar.

Een duurzame totaaloplossing

We wilden echter meer. Want we wilden een totaaloplossing bieden die duurzaam was. Dat realiseren we met duurzame, hoogwaardige lichtbronnen. Die verantwoord worden geproduceerd. Ten gevolge van jarenlange ervaring werken we alleen nog met producten van Europese topmerken. Voor u betekent dit een totaaloplossing die u maximaal ontzorgt. Of het nu gaat om advies, aflevering, installatie of onderhoud.

Iedere tuin komt dag en nacht tot leven

Als het donker wordt, komen de tuinen van Rainforest Lighting in Nederland en België tot leven. Van Aarlanderveen tot Huizen en van Knokke-Heist tot Woerden. Lichtarchitect Lars Mallant heeft de afgelopen jaren vele tuinen van particulieren en bedrijven in een ander daglicht geplaatst. Met zijn creativiteit en vindingrijkheid heeft Mallant de tuin- en landschapsverlichting in Nederland en België naar een hoger plan getild.

Dit komt niet alleen tot uitdrukking in de adembenemende oplossingen, maar ook in de manier van werken. De aanpak is geïnspireerd door de natuur en met name door het regenwoud. In het regenwoud wordt het licht onderin gebroken door bomen, takken en bladeren. Hierdoor wordt het licht verrassend, zacht en schaduwrijk. Dit natuurlijke en sfeervolle licht vertaalt Rainforest Lighting met behulp van duurzaam kunstlicht naar elke tuin.

Verantwoord en duurzaam

Woonplezier begint met je zo min mogelijk zorgen te hoeven maken. En dat geldt natuurlijk ook voor tuinplezier. Om ervoor te zorgen dat u het meeste plezier heeft van uw tuin maken wij uitsluitend gebruik van de beste materialen van toonaangevende Europese producenten. Er wordt bovendien uitsluitend gebruik gemaakt van materialen die de natuur zo min mogelijk belasten. En in stijl met onze naam, steunen we ieder jaar minimaal één World Wide Fund Project voor het behoud van regenwouden.

Onze aanpak werkt bij iedere tuin, of u nu een tuin van 900m2, 2.500 m2, 5.000m2 of een parktuin bezit. We zorgen ervoor dat iedere tuin dag en nacht tot leven komt.

Topkwaliteit voor een scherpe prijs

Rainforest Lighting laat niet graag iets aan het toeval over. Daarom gebruiken wij uitsluitend duurzame producten van Europese topmerken. Uit jarenlange ervaring weten wij dat deze producten onder alle omstandigheden het beste functioneren. Want met een steeds extremer wordend klimaat is dat geen luxe, maar noodzaak.
De producten voldoen uiteraard aan de hoogste eisen en worden verantwoord geproduceerd. Een andere belangrijke reden om voor deze topmerken te kiezen, is dat zij garanderen dat losse onderdelen nog zeker 10 jaar leverbaar zijn. Ook dat is voor u een stukje extra zekerheid.

De hoogwaardige (LED) lichtproducten in het assortiment van Rainforest Lighting zijn goed voor een lange levensduur. Daarnaast combineren ze betrouwbaarheid met een zeer laag energieverbruik.

De voordelen van een LED armatuur zijn:
• Zeer lange levensduur    • Onderhoudsvrij
• Energiebesparend           • Minder belastend voor het milieu

Maximale zekerheid

Wij bieden 2 jaar volledige garantie op al onze producten. Op de producten van enkele merken geven wij zelfs 5 jaar garantie. Zoals u zult begrijpen geldt de garantie alleen als de producten volgens onze voorschriften worden geïnstalleerd. Als u dus niets aan het toeval wilt overlaten, adviseren wij u om de installatie door onze specialisten te laten verzorgen.

Nazorg & onderhoud

Na oplevering van elk lichtproject bieden wij de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten voor de geleverde buitenverlichting. Wij informeren u daar graag verder over.

Eerst ervaren en dan pas beslissen

Een stijlvol verlichte tuin haal je niet uit dikke catalogi met 1000-en-1 verschillende lampen en armaturen. De meeste installateurs zijn gefocust op het aanleggen van de installatie en niet op het esthetisch aspect.

Rainforest Lighting heeft een unieke werkwijze ontwikkeld om vooraf te laten zien wat u achteraf krijgt. Aan de hand van een lichtdemonstratie krijgt u een beeld van hoe uw tuin in het donker tot leven komt.

Via een oriëntatie- en kennismakingsafspraak bekijken wij eerst uw locatie en bespreken uw wensen en eisen. Is er een wederzijdse positieve klik, dan wordt er een lichtdemonstratie-avond met u gepland. Voor deze demonstratie betaalt u € 300,- tot € 500,- afhankelijk van de tuingrootte. Indien u voor Rainforest Lighting kiest, nemen wij deze kosten voor onze rekening.

Na de demonstratie sturen wij u een heldere offerte voor het lichtplan inclusief de installatiekosten*. Rainforest Lighting werkt met een vast team van ervaren specialisten. Wij kunnen hierdoor voor een scherpe aanneemprijs de totale aanleg efficiënt en conform ontwerp uitvoeren.

* Het is mogelijk om de installatie en de aanleg door uw eigen vakmensen te laten verzorgen. Zij dienen dan wel nauwkeurig de montagevoorschriften te volgen.